Акушерсько-гінекологічне відділення з педіатричними ліжками

Завідувач: Тимошенко Олег Анатолійович,  лікар акушер-гінеколог вищої кваліфікаційної категорії. У 1994 році  закінчив Львівський державний  медичний інститут з відзнакою.На посаду завідувача акушерсько-гінекологічного відділення призначений  у серпні 2010 року.

 

Пологове відділення КЗОЗ «Менська центральна районна лікарня» має власну історію і традиції. Нині у  відділенні  8 індивідуальних сімейних пологових зали, сучасне обладнання і комфортні умови для перебування вагітних, роділь і породіль.

Потужність  відділення становить  450 пологів на рік.

Сучасне акушерсько-гінекологічне відділення – це інвестиції у майбутнє.

У відділенні введені новітні перинатальні технології

Температурний режим підтримується на рівні не нижчому, ніж 25°С, що є оптимальним для новонародженого.

Близька людина, яку обирає жінка, може бути присутньою та допомагати в пологах. Близько 80% пологів, що відбуваються в нашому закладі – партнерські.

В першому   періоді пологів під час перейм для зменшення болі   використовується м’ячик для фітнесу,  для зменшення навантаження на хребет - шведська стінка. Після пологів дитина лежить на грудях матері 2 години, що сприяє збереженню “теплового ланцюжка”, заселенню дитячого організму сімейною флорою та ранньому початку грудного вигодовування.

Під час кесарського розтину новонароджена дитина викладається на груди батькові, чи іншому члену сім'ї. У випадку кесарського розтину з застосуванням спинальної анестезії є можливість контакту дитини з матір’ю та прикладання немовляти до грудей ще під час операції. У кожному конкретному випадку план ведення пологів вирішується консиліумом лікарів. У відділенні проводиться повне клініко-лабораторне обстеження, УЗД плоду, КТГ плоду, ЕКГ, консультування суміжними спеціалістами та призначення відповідного лікування.

У нас зведені до мінімуму необґрунтовані лікарські втручання; допомога ґрунтується на наукових доказах, носить цілісний характер , застосовуються доцільні технології, в центрі уваги при наданні допомоги є сім’я.  Жінки залучаються до процесу прийняття рішень по наданню допомоги. Допомога ґрунтується на принципах конфіденційності і поваги до жінки, культурних традицій суспільства та створення позитивного психоемоційного настрою. Особлива увага скеровується на навчання жінок та підготовку до пологів, що дозволяє свідомо та активно приймати участь в збереженні особистого здоров’я, здоров’я плоду та дитини.

Широко залучаються члени родини та інші близькі люди. Сім’я жінки має можливість приймати активну участь в догляді за немовлям та матір’ю після пологів, що знаходяться на сумісному перебуванні в післяпологових палатах.

Ми уникаємо рутинних, інвазивних втручань, надаємо перевагу не медикаментозним методам, проводимо пропаганду грудного вигодовування та сумісного перебування матері та дитини. У відділенні проводяться на високому рівні, згідно затверджених стандартів лікування операції «кесарський розтин», планові та термінові гінекологічні операції.
 

У 2008 р. відділення отримало статус «Лікарня доброзичлива до дитини», у 2015 р.  – «Чиста лікарня - безпечна для пацієнта».

 

Проте, головне надбання — це високопрофесійний дружний колектив фахівців .

У відділенні працює 4  лікарі акушери-гінекологи,  2 із них мають вищу атестаційну категорію

 

На сайті Міністерства юстиції України опубліковано перелік пологових відділень, у яких можна отримати свідоцтво про народження дитини.

У реєстрі таких закладів на Чернігівщині значиться і акушерсько-гінекологічне відділення КЗОЗ «Менська центральна районна лікарня».

32 співробітники акушерсько-гінекологічного відділення працюють на благо жіночого здоров’я, допомагають малюкам з’явитися на світ.

Раді Вас бачити та співпрацювати з ВАМИ!