Приймально-діагностичне  відділення Менської ЦРЛ розміщене на першому поверсі триповерхового корпусу лікарні та є одним з підрозділів, з якого  починається госпіталізація хворих.

 В відділенні працює 5 сестер медичних, з яких першу категорію мають  3 сестри медичні, та 5 молодших медичних сестер.

Приймально-діагностичне відділення приймає хворих цілодобово по швидкій та невідкладній допомозі. Медичний персонал володіє всіма маніпуляціями необхідними  для надання медичної допомоги.

Від оперативності і злагодженості колективу залежить функціонування всієї  лікарня.

До складу входять:

  • Маніпуляційний кабінет,
  • Сестринська кімната,
  • Ванна кімната,
  • Оглядова кімната,
  • Палата інтенсивної терапії
  • Кабінет для прийому хворих.

Завдання приймально-діагностичноговідділення:

- Прийом хворих (які надходять на лікування за направленням лікарів поліклініки, фельдшерських бригад швидкої медичної допомоги та хворих, які поступають на лікування в порядку самозверненням), їх первинне обстеження і встановлення первинного діагнозу.

- Вирішення питання про госпіталізацію пацієнта до відділення відповідного профілю.

- Спостереження за хворими, що знаходяться в приймально-діагностичному відділенні до встановлення первинного діагнозу і рішенні питання про необхідність госпіталізації.

- Проведення, при потребі, санітарної обробки хворих, які поступають на лікування,  і необхідних протиепідемічних заходів з метою запобігання внутрішньолікарняних інфекцій.

-  Оформлення первинної медичної документації

-  Безпосередня транспортування пацієнта в профільне відділення

-  Оповіщення відповідних держорганів  при виявленні інфекційних хворих

-  Оповіщенняправоохоронних органів при виявленні хворих в коматозному стані без документів, за допомогою яких можна встановити особистість хворого, а також при виявленні хворих з підозрами на насильницькі травми.

-  Інформування родичів про госпіталізацію хворих у коматозному стані, переведення хворих із стаціонару в інший медичний заклад, а також батьків госпіталізованих дітей (до 18 років).

-  Надання першої невідкладної допомоги

-  Надання довідкової інформації