Проекти ДФРР

11-10-2019

Комунальне некомерційне підприємство «Менська центральна районна лікарня» повідомляє про початок реалізації проектів Державного фонду регіонального розвитку, які заплановані на 2019 рік.

1. «Будівництво 6-и квартирного житлового будинку № 2 по вул. Шевченка, 61 В в м. Мена Чернігівської області»

 

Загальна вартість проекту після проведеного тендеру склала 4, 9млн. грн

Метою даного проекту є  покращення кадрового забезпечення лікарні лікарями необхідних спеціальностей,  посилення соціальної  захищеності лікарів і, як наслідок, позитивного впливу  на обсяги та якість надання медичної допомоги населенню.

Будівництво будинку за планом  буде завершено до 31 грудня 2019 року. Проектом будинку  передбачено дві трикімнатні, дві двокімнатні і дві однокімнатні квартири з усіма зручностями та автономним газовим опаленням.

Будівництво 6-ти квартирного будинку

2. «Придбання апарату комп`ютерної томографії для раннього виявлення злоякісних новоутворень, туберкульозу та діагностики інших складних захворювань у жителів Менського та сусідніх районів».

Загальна вартість проекту після проведеного тендеру склала 11,8млн. грн.

Проведено тендер на закупівлю та укладено відповідний  договір.

В даний час проводяться ремонтні роботи існуючого рентгенологічного кабінету по підготовці приміщення до встановлення комп’ютерного томографу, вартість яких складає 1,2 млн. грн.

Метою проекту є покращення діагностичних можливостей лікарні для забезпечення раннього виявлення онкологічних та інших захворювань у жителів Менського і сусідніх районів та підготовка до роботи відповідно до вимог Національної служби здоров’я України.

Крім цього, в лікарню буде закуплений новий цифровий рентгенологічний апарат, вартість якого становить 2,2 млн. грн.

Підготовка приміщення рентгенологічного кабінету

Реалізація зазначених проектів стала можлива за підтримки керівництва Менської районної державної адміністрації та Менської районної ради, які знайшли можливість виділити необхідні кошти для співфінансування  по обом проектам ДФРР, обсяг яких складає 12%, а також повністю профінансувати придбання цифрового рентгенапарату та ремонт приміщення рентгенологічного кабінету.