В КНП "Менська міська лікарня" новий цифровий рентгенівський апарат.

27-10-2021


 

За сприяння народного депутата України Анатолія ГУНЬКА КНП «Менська міська лікарня» значно підсилила свої діагностичні можливості придбавши новий пересувний цифровий рентгенологічний апарат вартістю 1,5 млн.грн.. Особливість даного апарату полягає в тому, що завдяки його компактності і мобільності рентгенологічні обстеження хворих можна проводити безпосередньо в палаті, в якій він знаходиться, в ситуації, коли хворого, за станом здоров’я, не можна транспортувати у приміщення, де розташований стаціонарний рентген апарат (наприклад в реанімації).

Цифрова обробка зображення є вимогою сьогодення. Вона значно підвищує  його якість у порівнянні з аналоговим (звичайним) рентген апаратом і не потребує додаткових витрат лікарні на рентгенівську плівку та реактиви для її обробки. Ну і, зрозуміло, значно зменшуються витрати  часу на проведення даного дослідження.

В даний час КНП «Менська міська лікарня» залучена до надання медичної допомоги хворим на COVID-19 і є нагальна потреба якісного розмежування потоків пацієнтів, що направляються лікарями лікарні, ЦПМСД та інших лікувальних закладів на рентгенівське дослідження. Тобто більш ретельно відділити хворих на CОVID-19 від пацієнтів з іншою патологією, не інфікованих корона вірусом.

Включення до роботи нового апарату допоможе нам це зробити без втрати якості досліджень.

 
26.10. 2021 року Анатолій ГУНЬКО відвідав лікарню, поспілкувався з медичними працівниками , відповів на їх числені запитання та отримав слова вдячності за новий прекрасний апарат.