ЗАТВЕРДЖЕНО

Наказом головного лікаря

КЗОЗ «Менська центральна

районна лікарня»

від 02.01.2016 року № 1-Л

ПОРЯДОК ОСОБИСТОГО ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН

В КЗОЗ «МЕНСЬКА ЦЕНТРАЛЬНА

РАЙОННА ЛІКАРНЯ»

Цей Порядок визначає основні вимоги до організації та проведення особистого прийому громадян в КЗОЗ «Менська центральна районна

лікарня» (далі – Лікарня).

2. Особистий прийом громадян здійснюється з метою реалізації громадянами, конституційного права на звернення та з метою сприяння у

вирішенні проблемних питань відповідно до чинного законодавства.

3. Порядок особистого прийому громадян в Лікарні визначається головним лікарем.

4. Особистий прийом громадян в лікарні проводить головний лікар або його заступники. Графік прийому доводиться до відома громадян, містить дні та години прийому головним лікарем та його заступниками і розміщується на інформаційному стенді. Особистий прийом громадян з питань, що потребують негайного вирішення розглядаються головним лікарем або його заступниками щоденно. У разі відсутності головного лікаря, прийом громадян здійснює його заступник, на якого покладено виконання обов’язків головного лікаря.

5. Усні та письмові звернення громадян (пропозиції, заяви, скарги), подані на особистому прийомі , реєструються секретарем в день їх надходження в журналі прийому громадян. У разі, якщо під час особистого прийому громадянин представляє інтереси іншої особи, додатково надається документ, що посвідчує його повноваження. На вимогу громадянина, який подав звернення, секретар на першому аркуші копії звернення проставляє реєстраційний штамп із зазначенням дати надходження та вхідного номера звернення. Така копія повертається громадянинові.

6. Прийом Героїв України, Героїв Радянського Союзу, Героїв Соціалістичної Праці, інвалідів Великої Вітчизняної війни, жінок, яким присвоєно почесне звання "Мати-героїня", проводиться першочергово. Особлива увага приділяється вирішенню проблем, з якими звертаються ветерани війни та праці, інваліди, громадяни, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, багатодітні сім'ї, одинокі матері та інші громадяни, які потребують соціального захисту та підтримки.

7. Головний лікар або його заступники під час особистого прийому громадян у межах власних повноважень розглядають питання по суті, надають відповідно до чинного законодавства обґрунтоване роз'яснення та вживають заходів щодо усунення порушень (за їх наявності). Для забезпечення кваліфікованого роз'яснення на поставлені громадянином питання до їх розгляду можуть залучатися працівники відповідних лікувально-профілактичних та інших структурних підрозділів

 Лікарні та надавати потрібну інформацію.

8. Питання, з якими звертаються громадяни, вирішуються безпосередньо на особистому прийомі. Якщо вирішити порушені в усному зверненні питання безпосередньо на особистому прийомі неможливо, воно розглядається у тому ж порядку, що й письмове звернення. Про результати розгляду звернення громадянину за його бажанням повідомляється в письмовій або усній формі.

9. Відповідь на звернення, подане під час особистого прийому, надається за підписом головного лікаря, а в разі прийому громадян одним із заступників – за його підписом.