24-03-2023

Асоціація благодійників України 16-й рік поспіль проводить Національний конкурс «Благодійна Україна» – єдиний діючий загальнонаціональний проект з відзначення кращих благодійників та найефективніших благодійних ініціатив в українському суспільному просторі. Конкурс є знаковою подією у благодійному житті нашої країни. За його підсумком кращих благодійників, волонтерів і меценатів країни, найефективніші доброчинні ініціативи відзначають унікальною нагородою «Ангелом добра». В благодійному середовищі цю нагороду неформально іменують благодійним «Оскаром». Конкурс за роки його проведення став знаковою подією у суспільному житті нашої країни.

До Наглядової ради конкурсу входять громадські діячі, депутати Верховної ради України, представники культури, освіти, бізнесу, волонтери та ЗМІ. Головою Наглядової ради Конкурсу є Анжеліка Рудницька (співачка, мисткиня, журналіст і громадська діячка). Головою Національної експертної ради є Марина Криса, Президент Всеукраїнського благодійного фонду «Приятелі дітей».

При підготовці та проведенні Національного конкурсу «Благодійна Україна» Асоціація благодійників України традиційно співпрацює з державними органами влади. Протягом років проведення Конкурсу підтримують Міністерства України: участь в якості інформаційного партнера та участь у церемонії нагородження і вручення відзнак.

На початку листопада 2022 року було оголошено старт нового етапу Національного конкурсу «Благодійна Україна-2022» – «Благодійність на захисті України». У конкурсі можуть брати участь волонтери, громадські діячі та благодійники (бізнес та приватні особі), які надавали благодійну допомогу для вирішення актуальних суспільних проблем у період з 1 січня по 31 грудня 2022 року (участь у конкурсі безкоштовна). Заявки на участь у конкурсі можуть подавати безпосередньо самі волонтери/благодійники, набувачі благодійної допомоги та будь-які неурядові організації та фізичні особи (окрім органів державної влади, місцевого самоврядування та політичних партій, які можуть виступати в якості заявників), незалежно від громадянства, зацікавлені у розвитку та популяризації благодійних ініціатив.

Останній термін подачі заявок для участі в Національному конкурсі «Благодійна Україна-2022» – «Благодійність на захисті України» – 30 квітня 2023 року (включно). Уся інформація є на сайті: https://blagoukraine.org/.

Проведення цьогорічного Конкурсу, який прагне відзначити спільні пориви нашої нації до єднання та підтримки, волонтерської роботи та щедрот благодійників у складні часи повномасштабного російського вторгнення в Україну, не буде повним без широкої підтримки з боку суспільства.